Halloncheesecake under utveckling

Till midsommarfikat så fick jag önskemål från några i familjen att de ville ha cheesecake, så gav jag mig i kast med det. Behövde knappast någon övertalning, önskar att jag ”fick” baka det oftare.

 
Jag var sugen på att göra en med hallon, bär vill man ju ha på midsommarafton. Gräddtårta hade vi redan smällt i oss i mängder så detta kunde bli en bra variant till midsommarbordet. Jag har inget recept på en sådan tårta, så jag testade lite själv. Resultatet blev helt ok. Några tyckte den var toppengod, och det var faktiskt inget fel på smaken däremot tyckte jag att den var något sladdrig i konsistensen. Då jag inte bakar cheesecakes på löpande band så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag behöver ändra på i receptet för att åtgärda det. Om det ens måste åtgärdas. En del cheesecakes är ju faktiskt lite ”degigare” i konsistensen än andra.
 

Jag ska testa en gång till så får vi se hur det blir. Blir den lika god då så ska jag naturligtvis dela med mig av receptet. Tills vidare så håller jag på det för att inte sprida några olycksaliga recept och om någon känner till något knep för den perfekta konsistensen så får ni gärna bidra med det.


Passar på att önska er en riktigt trevlig sommar, imorn är min första semesterdag! Tjohoo!

2 kommentarer på “Halloncheesecake under utveckling

  1. Ja, den var det! Hoppas den blir bättre i konsistensen nästa gång så lägger jag ut receptet.

Lämna ett svar

%d