Calippo med sorgligt innehåll

Sommaren är här och med den också glassens högtid. Med en mjölkallergiker är detta en rätt så jobbig sak tycker jag. När om jag får fråga, när, ska det bli ett större utbud av mjölkfria glassar i butikerna? Tofuline tex har ju pinnglass, men i hur många kiosker runt om i stan och vid stränder etc. finns de? Inte många dessvärre, om ens någon. Jag har inte sett det någonstans.
 
Det vi brukar få hålla oss till är därmed isglass men jag brukar av gammal vana läsa innehållsförteckningen. När då siktet var inställt på en Calippo som barnen sett och visste helt säkert var en helt vegetabilisk glass så tog vi helt enkelt ett par sådana och skulle gå och betala. Jag varnade dock när jag såg färgen att det kan vara löss i. Men när jag läste så kom jag efter en stund (ja, det är ju en hel del ingredienser i en glass numer) till rödbetsjuice vilket bådade gott. Men vad kommer därefter? Jo, mjölkprotein (varför då?) och nästa som kändes nästan ännu värre: aspartam. Suck. Jag hade lovat dem att få denna glass, vilket skulle ge mig mest ångest, att ge dem den med dessa ingredienser eller att neka när de redan var inställda på det? Kändes hemskt båda två. Så vi tog ett snack om saken och kom fram till att de skulle äta denna, men det skulle också bli den enda.
 
Jag vet fortfarande inte om det var rätt, men så blev det. Tack och lov var den tydligen inte särskilt god, mer rolig, och det är väl det de säljer på. Så de kommer antagligen inte att sörja att de inte får denna igen.

Att man nu förutom mjölkprotein ska behöva akta sig även för aspartam i en glass känns helt sjukt. GB, kan ni vara vänliga och förklara för mig hur ni tänker när ni tillsätter det i glass? Särskilt glass som har en synnerligen barnvänlig approach?

2 kommentarer på “Calippo med sorgligt innehåll

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: