Förkastliga leksaksautomater

Dessa automater som står i var och varannan butik, jag har så oerhört svårt för dem. Jo, jag minns också att jag tyckte det var roligt att vrida på dem när jag var liten men har ändå inget till övers för dem. Kan man inte bara sluta ha dem? Det är ju knappast något som barn går och ständigt tänker på, det är ju när de ser dem som de vill vrida och ha. Jo de tänker på dem slår det mig nu när jag tänker efter, vilket beror på att de ser dem varje gång de går ut från butiken när de varit med och handlat.

 
Var tillverkas allt detta skräp? Vad innehåller det? Det håller inte många minuter och det stinker. Varken kvalité eller giftfritt. Och nej, jag förväntar mig ingen kvalitétsprodukt för 10 kronor, men det är ju just det som är problemet. Att det strösslas med miljöförstörande skräp som dessutom med all säkerhet innehåller ohälsosamma saker för barnen. Här har du leksaker som garanterat bidrar till en härlig cocktail. Stinkande gummi och plast, inte det jag önskar mig mest.
 
Och hur tillverkas de? Av priset att döma kanske det inte bara är barn i slutledet, utan även i fakriksledet? Skrämmande tanke, eller hur? Att det barnen står och vrider fram glatt i butiken inte bara skadar deras egen hälsa utan även miljön men även barn som varit med i tillverkningsprocessen? Detta med barnarbete har jag inget belägg för utan är mest en hypotes då det dessvärre är just vad som brukar krypa fram när man gräver kring väldigt billiga produkter.
 
Nä, plocka bort dessa maskiner, finns det ingen driftig entreprenör som kan hitta på något bättre att ersätta dem med om nu butikerna tvunget måste ha något sånt här vid sina utgångar?

Just den här jag fotat erbjuder även tuggummi. Spontant känns ju det ur miljöhänseende bättre, men jag undrar vilka E-nummer som finns i för att få fram dessa färger. Vissa var väl i alla fall förbjudna innan vi gick med i EU.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: