Vegetarisk mat till barn

På Livsmedelsverkets hemsida finns en hel del kostråd att ta del av. Jag har inte läst så mycket där tidigare, men efter tips från en vän så gick jag in och kollade lite. En trevlig läsning visar det sig.

Blir glad av att läsa att de säger vad vi här hemma alltid hävdat, det vill säga att ”en kost med mycket grönsaker, rotfrukter, balkväxter och fullkorn är bra för både hälsan och miljön”. Där står också att även barn kan äta helt vegetarisk mat, veganmat, då den ger tillräckligt med energi.

Jag har aldrig betvivlat det men vet att många andra gjort eller gör det. Precis som jag vet att många dietister bekräftar (bland annat till oss när vi var hos en) så får ofta veg-barn i sig bättre näring än allätande då veg-familjerna är mer medvetna om att äta en ur närings- och proteinintag varierad kost än allätande dito som ofta verkar tro att all näring är tillgodosedd bara för att en får köttbullar eller falukorv till makaronerna.

Vilken kunskap eller inställning du än må ha så kan du läsa mer här om du vill veta mer om till exempel Omega-3-fett, proteiner, järn och B12 med mera. Happy reading!

4 kommentarer på “Vegetarisk mat till barn

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: