Rädda Ojnareskogen

Bild från Naturskyddsföreningen

Ingen har väl kunnat missa debatten om kalkbrytningen i Bunge. Det är ovärderliga naturvärden som kommer att gå förlorade, till vilken nytta? Vansinne förstås och sorgligt i sammanhanget är också att det strider mot de rättsliga förpliktelser vi har enligt art- och habitatdirektivet. Naturskyddsföreningens jurister sliter för fullt med detta ärende och det är bara att hoppas att det kan gå vägen.

I kommersiella intressens värld så är det som vanligt så att det är pengarna som styr, inte naturen. Men enligt professor Hans Lööf så kommer kalkbrottet att bli mycket dyrt och inte alls någon vettig investering (om nån nu skulle fått för sig det). I alla fall inte för någon annan än Nordfalk. Att detta är ett kortsiktigt och fullständigt vansinnigt beslut kan väl ändå inte förnekas? Jag undrar hur de personer som står bakom detta tänker, hur mår de? Hur kan de sova om nätterna, se sina barn i ögonen? Vad är det för värld de lämnar vidare till dem? Galet förstås.

Jag har skrivit på namninsamlingen, gör det du också och sprid det vidare.

Tillägg: redan på kvällen kunde man i t.ex. DN läsa att skogsavverkningen avbryts. Men vi kan nog inte andas ut ännu, skriv på och vi får fortsätta hoppas och bidra med stöd och den kunskap vi har att ge.

En kommentar på “Rädda Ojnareskogen

  1. Pingback: Årets Miljöhjältar 2012 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d