Programchef för Skolministeriet


Visst låter det bra? Tyvärr är det väl kanske inte riktigt så bra som det låter, men man får vara glad för det lilla.

Ingen har väl kunnat missa URs kampanj där de tar hjälp av oss alla att sprida sin enorma programskatt. Närmare 8 000 program gjordes nyligen tillgängliga på ur.se och jag tycker personligen att det är genialiskt att be allmänheten om hjälp att sprida detta. Det är en fantastisk kunskapskälla och helt klart fördelaktigt att folk sprider vidare program med just sitt intresse till likasinnade.

Så det var klart jag också skulle vara med på detta. Men det finns flera områden som ligger mig varmt om hjärtat, vilket skulle jag börja söka efter program i? Miljö, kultur, djurindustrin, skola, mat…? När jag hittade ett program från Skolministeriet som handlade om vegansk mat i skolan där då faktiskt skola, miljö, djur och mat kan täckas så var det bara att slå till! Så nu är jag alltså programchef för Skolministeriets ”Vegan i skolan”.

Klicka in på programmet och lyssna på hur en del skolor väljer att behandla barn som vill ha vegmat i skolan, hur man istället för att ta reda på fakta och lära sig om detta skyller på att näringsbehov inte täcks och att det blir för dyrt. Vegmotståndarnas argument grusas tämligen enkelt och det är väldigt upplyftande att få höra klarsynta kommentarer från barn i ämnet. Helt klart något ni inte ska missa. Så klicka här och starta programmet, dela sedan gärna vidare länken programchef.ur.se/annavgisslen så att fler får chans att upptäcka och lära sig av detta program.

2 kommentarer på “Programchef för Skolministeriet

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: