Människans galenskap

Mina barn lånar ofta faktaböcker på biblan och boken vi läst senaste dagarna handlar om hajar. Det som slår mig när jag läser den är inte alls något nytt, det visste jag innan, men ibland så blir man påmind om det igen och förfasas. Förfasas över människans dumhet och galenskap.

 
Hajarna har funnits i ca 400 miljoner år, har överlevt istid, meteorer och vulkanutbrott mm. Men nu har den mött en fiende som den kanske inte överlever: människan. Helt galet! Människan dödar varje timma tusentals hajar i jakten på dess kött, tänder, fenor mm. Till vilken nytta? Ingen jag kan se. Jag tycker verkligen det är skrämmande, vad är det som gjort människan till denna skövlande och förstörande art? Varför kan inte vi ingå i naturens livscykel på ett sätt som inte förstör? Sorgligt.

Vithaj, bild från Wikipedia.

4 kommentarer på “Människans galenskap

  1. Människan är grym och hajen är ju dessvärre inte det enda djur som fått lida för människans egoistiska framfart.

Lämna ett svar

%d