Test av nya Oatly Havregurt Exotisk

I slutet av augusti bloggade jag glatt om att Oatly lanserar en ny havregurt med exotisk smak. Nu har jag fått lyckan att provsmaka den och den var underbart god.
 

De som testsmakade den var jag och två av barnen och alla tyckte enhälligt att den var supergod. Smaken är väldigt lik den dryck som funnits sedan tidigare; Havredryck med apelsin och mango. Hur gott som helst tillsammans med müsli el.dyl, eller bara som den är. Antagligen helt perfekt att använda till att göra smoothies med också, men det får vi testa när den väl finns i handeln.


Den litern vi hade att testa nu tog slut på några minuter när vi tre glatt slevade i oss.
 
Havregurt är berikad med kalcium och vitaminer och rik på fibrer. En jämförelse mellan en frukost med t.ex. yoghurt med bär och nötter samt ett glas juice och en där man istället har havregurt och ett glas apelsin-mangodryck istället innebär förutom mer fibrer även 1,8 g betaglukaner. Ett byte som alltså är bättre för miljö, djur män även ett bra byte för din egen hälsa. Det är inte så dumt!
 
Jag vet att en del tycker att havregurten är lite för lös, och den är också lösare jämfört med en del sojayoghurtar t.ex. Men personligen så tycker jag att de som är väldigt tjocka får lite efterrättskaraktär över sig och oavsett så tror jag det mesta handlar om vad man är van vid. Gillar man smaken tror jag säkert att man kan vänja sig snabbt även vid konsistensen, vad man har i bidrar ju också.
 
När jag skulle gå och handla i morse fick jag med mig önskemål från barnen att jag skulle köpa mer Exotisk havregurt. Jag var inne på Ica och Willys, men ingen av dem hade ännu fått in den så vi får hålla oss några dagar till. Den ska komma ut i handeln denna vecka, så väntan bör inte bli alltför lång.

En kommentar på “Test av nya Oatly Havregurt Exotisk

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: