Releasefest för Kurera

Igår lanserade Kurera sin wellnessportal kurera.se där man kan läsa om hälsa, skönhet, träning, recept och förstås följa en massa olika bloggare. En del av dem var där och presenterade sig personligen och bloggarna har precis som de olika avdelningarna på siten sina egna inriktningar med träning, graviditet och matlagning mm.
 

Man välkomnades av bubbel – även bubbelvatten om man föredrar alkoholfritt – tillsammans med snacks, bland annat Kung Markattas mjölkfria sojabönor. Och gröt. Det hör knappast till vanligheterna på releaser.
 
Det var verkligen trevligt att gå runt bland utställarna/sponsorerna och få testa doftande oljor och vara i en miljö där det mesta kunde klassas som miljövänligt och även är snällt mot djuren. Jag frågade någon representant om det var någon animaliskt ingrediens i produkten och fick svaret ”absolut inte!” med eftertryck. ”Det skulle inte gå i den här branschen”. Glädjande kommentar tycker jag, hoppas att det kan sprida sig även till den bredare massan också.

Så i denna välfyllda sammanslutning av hälsa och miljövänlighet var nog de som utmärkte sig negativt i sammanhanget Valio med sina komjölkbaserade produkter. Ett annat företag som jag också tycker stack ut lite men av positiv anledning var Bibes. De tillverkar en kroppsskrubb och det som är handgjord på samma sätt som den gjorts ända sedan 1942 då en flicka med namnet Bibes inte hade råd att köpa hygienartiklar utan tillverkade själv av det som stod till buds. Jag gillar konceptet där de satsar på kvinnor i utsatta områden, detta fall Bangladesh, där de nu kan få sin egen inkomst och på så sätt kan bättra på sin livssituation.
 
Trevlig tillställning och för en sån som jag, som i stort sett aldrig köper något utan att ha fått möjlighet att testa först har nu fått massor av nya produktuppslag. Någon som inte bara erbjöd en att testa produkten var Weleda som även gav handmassage på plats. Jag missade tyvärr det men är väldigt nöjd ändå. Och wellnessportalen, som det hela faktiskt handlade om, kommer som det verkar att kunna förse en med det mesta inom området, både allmänt men också mer på djupet om man vill. Samt för alla åldrar tack vare avdelningar även för de yngre. Tack Petré för en trevlig lördageftermiddag!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: