Kalaskul att baka med barnen

Jag har tidigare berättat om ett par tårtor jag bakat ur boken Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk. Dels prickig tårta och även den enkla marängtårtan.

Bokens pressmaterial säger att boken kan fungera som inspiration om man inte vill följa recepten till punkt och pricka. Och för mig är det jättebra. Jag bakar gärna, men gällande garnering och idéer till olika former och figurer brukar det vara lite trögt. Och då är den här boken en bra liten idékälla.

För de som inte har det problemet ger nog inte boken så särskilt mycket. Recepten i sig är nämligen inte några större utsvävningar utan håller sig till just vad den utger sig för att vara: snabbt och enkelt, bara de vanligaste ingredienserna och till och med gärna färdigköpta bottnar mm. Men det finns alltså recept om man inte vill köpa butikernas e-nummerbombade saker, men tipsas färdiga alternativ vid de flesta recepten.

Det är en bra liten bok som onekligen piggar upp humöret med palmer, lejon och glada färger. Barnen tycker boken är bra och lite baksugna blir de allt när de tittar i den. Godiset gör nog sitt till, det är en återkommande ingrediens. Och det gör ju det hela lite klurigt om man vill baka utan att använda alltför mycket tillsatser eller animalier. Men det går att anpassa, det finns ju ekologiskt och vegetariskt godis också.

Boken är skriven av Sara Alinder och finns att köpa hos t.ex. Adlibris och Bokus.

 

En kommentar på “Kalaskul att baka med barnen

  1. Tack för tipset! Vår dotter har födelsedag nästa månad och hon vill gärna ha Hello Kitty tårta förstås, och jag är inte en som är bra på att dekorera en tårta 🙁

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: