Bär- och spenatsmoothie

Spenat är en sak jag gärna vill få i barnen mer av, precis som broccoli. De är inte helt förtjusta i någon av dem, färsk broccoli gillar ett av dem, men det är nog allt tyvärr. Jag brukar därför försöka ”gömma” detta i smoothie men har lite svårt att trolla bort framförallt spenatsmaken. 

 
Igår kväll gjorde jag denna som de gillade, och det var till slut ”yoghurten” som gjorde att kombinationen av ingredienser blev bra. Men hade inte tänkt mig det, tyckte det räckte med mangodrycken, det är vår favorit till bärsmoothies. 
 
Dessa blev ingredienserna:
spirulina
blåbär
hallon
spenat
agave
solrosfrön
 
Har ni några tips på bra smakkombinationer för att hindra spenatsmaken att ta över? Tipsa gärna!

2 kommentarer på “Bär- och spenatsmoothie

  1. Ibland kör jag bara grönt (spenat/grönkål/broccoli/persilja/annat) och ett äpple, ett päron, en skvätt pressad lime eller citron och det brukar funka. Men kan va bra att ha nån färdig helst sockerfri juice hemma och hälla i en skvätt på slutet om det behövs lite extra sötma. En skvätt olja i kan också förhöja smaken tycker jag, t.ex lite linfröolja.

  2. Tack för tips! Ska testa det, vore ju toppen om de gillar den kombin. Jag tycker det låter toppen! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: