En klassisk rätt med massor av goda grönsaker!
Ingredienser, 4 – 6 pers
1 lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 paprika
1 squash
1 förpackning tofu rosso
1 förpackning krossad tomat
paprikapulver
salt och peppar
7 dl mjölk
4 msk idealmjöl
3 msk smör
salt och peppar
(muskot)
lasagneplattor
riven ost
Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i oljan. Tärna fint paprika, squash och tofun och fräs några minuter tillsammans med löken. Rör ner krossad tomat, krydda och låt puttra några minuter.
Gör såsen genom att vispa ner mjöl och smör i mjölken och låt koka upp under omrörning. Sjud några minuter och krydda med salt, peppar och om du vill muskot.
Varva grönsaksfräset, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225°C i ca 35 minuter. Låt stå fem minuter efter att du tagit ut den från ugnen innan servering.
Tänk på att använda mjölk- och äggfria mjölkprodukter och lasagneplattor om ni vill göra lasagnen helt vegetarisk eller har allergiker att tänka på. Bonus även för djur och miljö.
Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 20 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 9 maj | Vego Eco