Grönsakslasagne, mjölkfri

Ingredienser, 4 – 6 pers
1 lök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 paprika
1 squash
1 förpackning tofu rosso
1 förpackning krossad tomat
paprikapulver
salt och peppar
7 dl mjölk
4 msk idealmjöl
3 msk smör
salt och peppar
(muskot)
lasagneplattor
riven ost

Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i oljan. Tärna fint paprika, squash och tofun och fräs några minuter tillsammans med löken. Rör ner krossad tomat, krydda och låt puttra några minuter. 
Gör såsen genom att vispa ner mjöl och smör i mjölken och låt koka upp under omrörning. Sjud några minuter och krydda med salt, peppar och om du vill muskot. 
Varva grönsaksfräset, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225°C i ca 35 minuter. Låt stå 5 minuter efter att du tagit ut den från ugnen innan servering. 

Tänk på att använda mjölk- och äggfria mjölkprodukter och lasagneplattor om ni vill göra lasagnen helt vegetarisk eller har allergiker att tänka på. Bonus även för djur och miljö! 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: