Ajvarkryddad bulgursallad

Bulgursallad med tärnad gurka, rödlök och sojaprotein i glasskål sett uppifrån

Det här är en matig sallad med mycket smak, ta gärna i lite mer med kryddorna men för mina barns smakökar passar denna komposition bra.

Vinägretten såg jag i ett recept i en tidning från Coop och har sedan anpassat ingredienserna efter vår smak. Salladen passar utmärkt att äta även kall och är ett bra alternativ att ha med till buffébordet eller picknick när säsongen erbjuder den möjligheten.

Ingredienser, 6 pers
4 dl bulgur
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk ajvar relish
1/2 msk agave
salt och peppar
1 förpackning marinerad tofu
2 paket veef (chi chi, tzay eller annat alternativ går också bra, veef har en kryddig smak som passar till ajvarkryddningen)
olja
1 stor rödlök
2 dl persilja
1 – 1,5 gurka beroende på storlek

Koka bulguren enligt förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Rör under tiden ihop olja, vinäger, ajvar, agave och kryddor. Häll detta över bulguren när den är färdig och rör samman.
Tärna tofun och stek den och veefbitarna i olja några minuter tills bitarna är genomstekta och tofun fått fin yta. Hacka rödlöken och persiljan, tärna gurkan och blanda sedan samman alla ingredienser.

Servera tillsammans med ett gott bröd.

Ajvarbulgur

 

SparaSpara

8 kommentarer på “Ajvarkryddad bulgursallad

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 26 juni | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 4 september | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 5 mars | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 12 november | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 8 februari | Vego Eco

Lämna ett svar till VictoriaAvbryt svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa