Föräldravrålet, om man inte vill offra sina barn

För några veckor sedan startades uppropet Föräldravrålet som vill uppmana politiker att ge klimatfrågan högsta prioritet, göra det lätt för privatpersoner att leva miljövänligt och att ta fullt ansvar för Sveriges klimatutsläpp. Och det behövs! Det är knappast fokus på denna fråga och inte heller håller de det de lovar.

Ett gäng forskare och samhällsplanerare lyfter också denna fråga där de kallar den nuvarande politiken för hycklande och att den skapar misstro. Och att den legitimerar passivitet vilket även det är oerhört illa.

Det är ett 50-tal privatpersoner som tagit initiativ till Föräldravrålet och vill få politiker att agera. Jag hoppas innerligt att det blir så. Vad jag dessutom hoppas kan bli följden är att privatpersoner också tar sig i kragen och tar ett steg till i sitt miljötänk. Även den lilla skillnaden blir stor om många gör det.

På startsidan kan ni skiva på att ni håller med om Föräldravrålets önskan om att lyfta frågan till en högre nivå. Gör det och låt oss hoppas att det kan bli en spark i baken på försoffade politiker. Hur försvarar de sin passivitet för sina barn undrar jag. Det vore det intressant att få ett svar på.

2 kommentarer på “Föräldravrålet, om man inte vill offra sina barn

  1. Om de verkligen bryr sig om våra barn, vår miljö och klimathotet borde de kräva ett omedelbart förbud för vedeldning & pelletseldning i våra villakvarter! Läs fakta här:Lungspecialister och läkare om den dödliga vedröken:http://www.youtube.com/watch?v=jaxSgglRpLYSanningen om den skadliga, giftiga och cancerframkallande vedröken som är 12 gånger mer cancerframkallande än cigarettrök!!!http://www.thedeadlywoodsmoke.blog.com/http://www.ipetitions.com/petition/friskluft/

Lämna ett svar

%d