Saffranssnitt

Saffranssnitt på hög på ett grönt fat

Vackra, goda och enkla att göra! Ljuvligt goda med en kopp kaffe. 

Ingredienser:
1/2 dl vit sirap
1 pkt saffran
2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
200 g margarin

Blanda sirap med saffran, koka upp och tag av från plattan. Låt sirapen kallna. Blanda socker, vetemjöl och bikarbonat. Tärna ner margarin i blandningen och tillsätt sirapen. Nyp ihop till en jämn deg och dela i fyra delar. Rulla dem till fyra rullar, lägg på två stycken bakpappersklädda påtar och platta tilll något.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 12-15 minuter. Skärlängderna snett i ca 3 cm breda kakor direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem sedan svalna ordentligt innan de avnjuts.

Receptet är från boken Julbakverk utan ägg och mjölk som jag fått tillåtelse att återge. Samma recept med med annat tillvägagångssätt finns även i den nyutkomna boken Klassiska julkakor. Jag tycker dock detta sätt är de enklaste.

Jag rekommenderar varmt den klassiska boken som innehåller allt du kan tänkas vilja baka i julsammanhang. Kan köpas här.

 

2 kommentarer på “Saffranssnitt

  1. De här kakorna måste jag prova! Verkar jättegoda! Jag bjöd på adventskakan från den första boken i jul och alla tyckte den var supersmaskig. Gott nytt år!

  2. Ja, det mesta är ju väldigt gott. Lite för gott, inte bra att baka sig igenom alla dessa böcker… 😉

Lämna ett svar till AnnaAvbryt svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa