Ibland är det enkla det godaste! Påsktårta som du snabbt slänger ihop!
Gör en sats tårtbotten men tillsätt gul färg i smeten. Jag brukar använda det här receptet från Kakoboken utan ägg och färgar mjölken innan den vispas ihop med mjölblandningen.
Ingredienser:
Tre gula tårtbottnar
2,5 dl grädde
100 – 150 g vit choklad beroende på hur dominant chokladsmak du föredrar
Smält chokladen. Vispa grädden hårt och vispa ner den avsvalnade, smälta chokladen. Bred ut chokladgrädden jämnt över bottnarna och lägg ihop dem. Garnera med t.ex. gult strössel eller andra påskdekorationer du gillar, t.ex. chokladägg.
Klart!
Använd gärna växtbaserad grädde och mjölkfri choklad för en vegansk tårta som är snällare mot hälsa, djur och natur. Glad påsk!
Pingback: Vegetarisk påskmat | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 29 mars | Vego Eco