Hammarstrands Tekaka

Det här receptet fick jag av en av kockarna på ett hotell vi bodde på nyligen. Barnen tyckte så mycket om brödet och hon langade snabbt fram receptet som är galet lättbakat. Det behöver bara jäsa en gång och är naturligt mjölkfritt. Klart på ca 35 minuter, från start till mål! 

Ingredienser, ca 10 st bröd
1 paket jäst
5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
2 msk socker
2,5 dl havregryn
0,5 dl havre- eller vetekli
7 – 8 dl vetemjöl

Smula ner jästen i bunken och häll över lite av vattnet. Rör ut jästen och tillsätt sedan resten av vattnet samt övriga ingredienser. Knåda samman några minuter till en smidig deg. 

Klicka ut degen i ca deciliterstor mängd, beroende på hur stora bröd du vill ha, på bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 20 minuter. 

Grädda i 225°C i 8 – 10 minuter. 

En kommentar på “Hammarstrands Tekaka

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept1 till 10.Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din bloggDet är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!Hälsningarhttp://www.Fooduel.com

Lämna ett svar

%d