Lakritssnitt

En klassiskt enkel småkaka, men så god med sin lakritssmak. Perfekt till en kopp kaffe!

Lakritssnitt du kan bjuda en vegan på om du använder mjölkfritt smör. Anpassa mängden lakritsgranulat efter hur stark lakritssmak du vill ha på kakorna.

Ingredienser:
200 g (mjölkfritt) smör
1,5 dl socker
1 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5–3 tsk lakritsgranulat

Blanda smör, socker och sirap och vispa det mjukt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det till smörblandningen och blanda ihop till en jämn och fast deg. Dela den i två delar och rulla ut varje del till en rulle, ungefär lika bred som en plåt. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem något.
Grädda i 200°C mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt kaklängderna vila någon minut innan du skär dem i fina snitt med en vass kniv. Låt dem sedan svalna helt på galler.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: