Vem vill bli lurad?

Inte många va? Att bli lurad är en av de saker som verkligen kan förminska en som person. Få en att känna sig så ynklig och utsatt. Så dum. Det superplumpa idiotskämtet om att ett fan skulle få träffa sin idol Justin Bieber som Hanna Fahl skrev om fick mig att bli väldigt illa till mods.

Blir illa till mods av det elaka i det så kallade skämtet, när de lurade den stackars människan, men även hur kvinnor i synnerhet förminskas i olika sammanhang. Liknande sammanhang som inte hånas när de domineras av det manliga könet.

Nu visar det sig dock att det elaka skämtet inte har ägt rum. Det var fejk. Radiokanalen hade iscensatt det hela. Vilket nu gör att inte ”Sofia” utan alla vi andra har blivit lurade. Det var inte heller roligt. Man kanske ska förstå att man inte ska tro på det som sägs i kommersiella kanaler eller? Är det bara TT man ska lyssna på, annars ska man kunna räkna ut att det som sägs är påhittat för att det ska skapa rubriker och spridas viralt? Tydligen. Djupt besviken, tragiskt för medielandskapet.

Från och med nu får du ta det mesta som sägs in i en mick med ett väldigt stor nypa salt tydligen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: