Enkel lemon curd, vegan

En mycket enkel lemon kurd, äggfri och tar bara några minuter att göra. Lite fuskvariant skulle säkert somliga säga, men vill man inte ha ägg i är det här ett bra alternativ. 

Recept:
0,5 dl citronsaft (ca 1 citron)
2,5 tsk potatismjöl
2 dl florsocker
50 g smör (mjölkfritt om du vill ha det vegan)

Blanda citronsaften med potatismjölket och florsockret i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i några minuter. Ta av från plattan och rör sedan ner smöret. Rör ordentligt tills det smält och du fått en slät och fin curd. Häll upp på glasburk och låt svalna helt. Förvara i kyl om du inte använder den direkt.
Det här är ett gott tillbehör att fylla tårtor och kakor med.

Annonser

6 Comments on “Enkel lemon curd, vegan

  1. Mjölkfritt smör ska det förstås vara. Sorry, det är jag som förstås borde vara tydligare, är väl lite ”hemmablind”. Uppdaterar det för att det ska vara mer lättförstått. Tack för påpekandet.

    Gilla

  2. Hej!Ja, det borde ju funka. Tycker att maizena och potatismjöl brukar bete sig ungefär lika. 🙂 Men jag har inte testat. Meddela gärna om du gör det hur det blev.

    Gilla

  3. Pingback: Enklaste tårtan i stan | Vego Eco

  4. Pingback: Påskrulltårta med citron | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: