En mycket enkel lemon curd, äggfri och tar bara några minuter att göra. Lite fuskvariant skulle säkert somliga säga, men vill en inte ha ägg i är det här ett väldigt gott och bra alternativ.
Recept:
0,5 dl citronsaft (ca 1 citron)
2,5 tsk potatismjöl
2 dl florsocker
50 g smör (mjölkfritt om du vill ha det vegan)
Blanda citronsaften med potatismjölket och florsockret i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i några minuter. Ta av från plattan och rör sedan ner smöret. Rör ordentligt tills det smält och du fått en slät och fin curd. Häll upp på glasburk och låt svalna helt. Förvara i kyl om du inte använder den direkt.
Det här är ett gott tillbehör att fylla tårtor och kakor med.
Låter mycket gott, fast smör är väl inte veganskt…
Mjölkfritt smör ska det förstås vara. Sorry, det är jag som förstås borde vara tydligare, är väl lite ”hemmablind”. Uppdaterar det för att det ska vara mer lättförstått. Tack för påpekandet.
Kan man anvanda maizena tror du?
Hej!Ja, det borde ju funka. Tycker att maizena och potatismjöl brukar bete sig ungefär lika. 🙂 Men jag har inte testat. Meddela gärna om du gör det hur det blev.
Pingback: Enklaste tårtan i stan | Vego Eco
Pingback: /// LEMON CURD /// – GREENPEAS
Pingback: Påskrulltårta med citron | Vego Eco
Så jäkla god! Har gjort vegansk curd förut, inte alls lika bra som den här. Tack! Om jag skulle göra rabarbercurd, borde jag typ koka ner rabarber och sen sila och göra som receptet säger?
Pingback: Enklaste tårtan i stan | Vego Eco