Kvävda värphöns

Djurens Rätt tipsade idag om artikeln i Foodmonitor som rapporterar att hundratals värphöns har kvävts ihjäl. Det är så sjukt vidrigt, och den hanteringen av djur kan väl ändå ingen tycka är ok, eller? Jo, deras egen branschorganisation tydligen… 

Bilder som de i artikeln är inte något man vill ta del av direkt men det är dessvärre så illa de behandlas och att hundratals fåglar nu dör på grund av den förfärliga transporten säger ju en del om hur illa ställt det är i den branschen. 

Det sorgliga i det hela – förutom det fruktansvärda djurplågeriet i sig – är att Djurens Rätt har samlat in över 20 000 namnunderskrifter för att förbättra villkoren för kycklingar och höns men branschorganisationen Svensk Fågel vill inte ens ta emot dem. Säger en del om deras inställning… 

Allt det här är helt fruktasnvärt och om nu inte ens branschorganisationen vill förbättra villkoren alls så återstår väl ändå bara en sak: att sluta gynna dem. Det vill säga sluta köpa dessa stackars fåglar – välj vego!

Lämna ett svar

%d