Köttkonsumtionen i Järfälla Kommun

Tack vare tips från Jonas Paulsson så har jag precis tittat på den här lilla filmen gjord av elever på Viktor Rydbergs gymnasium. Detta som en uppmaning till kommunen att införa en vegetarisk dag i veckan som ett steg att bli en mer miljövänlig kommun. Jag blir väldigt glad när jag ser unga personer engagera sig så här. Jag hoppas nu att den generation som sitter på besluten i kommunen lyssnar på detta och gör något åt det. De har onekligen ett stort ansvar och som de påpekar i filmen så stoltserar kommunen med en massa fina värdeord kring miljön och att minska på köttkonsumtionen vore verkligen ett bra och viktigt steg åt rätt håll. 

Precis som Way Out West vågade sätta ner foten och bli den första vegetariska festivalen kanske Järfälla kan våga bli den första kommunen att verkligen ta ett rejält ställningstagande för hälsa och miljö genom att lyssna på sina ansvarsfulla och initiativrika ungdomar? Jag hoppas det. Ska bli intressant vad de får för respons från kommunen. Enligt filmskaparnas beräkningar så skulle kommunen även vinna på detta ekonomiskt, och det om nåt brukar de ju gilla. Tyvärr mer än miljö och djurrätt… Men kan ekonomiska fördelar få fart på dem så är det ju bara att tacka och ta emot. 

Lämna ett svar

%d