Bästa jordgubbstårtan?

Nu stundar sommaren och vem blir inte sugen på jordgubbstårta då? Många med mig gissar jag. Jag är oerhört förtjust i kombinationen grädde och jordgubbar och det är dessutom löjligt enkelt att slänga ihop.

KRAV har kommit med uppmaningen att baka riktigt god jordgubbstårta och krånglar inte heller med receptet men uppmanar oss att tänka på vilka produkter vi använder. Mycket lovvärt då de Kravmärkta varorna idag uppgår endast till 4 procent av svensk livsmedelsförsäljning. Det är inte tillräckligt och ambitionen är att komma upp till 20 procent. Det man kan tillägga efter att ha tittat på filmen är förstås att det går att göra tårtan ännu mer miljövänlig genom att utesluta ägg och använda växtbaserad grädde, t.ex Airy & Creamy eller Luftig Visp som är mina två favoriter. Detta innebär också att alla ägg- mjölk- och laktosallergiker skulle kunna äta tårtan utan bekymmer. Win win!

Här är recept på ett par tårtor som vi brukar göra. Det behöver inte vara krångligare än så för att kunna avnjuta en riktigt god jordgubbstårta utan att utesluta allergiker eller belasta miljön så mycket. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: