Dags för glass

Nu har värmen kommit och med den suget efter glass. Den korta tid vi har värme i vårt nordliga land innebär alltid en glassönskan så snart sol och värme bjuds; sol = glasspinne.

Och hur lätt och roligt är det då om man är mjölkallergiker? Eller vill äta vegetabiliskt? Inte så väldigt tyvärr. Mjölkfria pinnar finns en del goda, t.ex. Oatly och Tofuline, men var får man tag på dem? I mina trakter finns bara en butik som säljer pinnar och då är det 4-packlådor. Det funkar fint för oss som är många och köper det och kan äta upp alla i parken, men om inte alla vill ha den sorten eller om man är ute bara ett par personer…? 

16063-tofuline_peak-145x150Jag tycker det är sorgligt att det är så illa. Mjölkallergi är onekligen rätt så vanligt och det råder inga tvivel om att vi verkligen behöver dra ner på animalisk konsumtion för klimatets skull. Så kära butiksinnehavare, varför ger ni inte mer plats åt denna glass i butikerna?

GB Glace som sedan en tid tillbaka äger Tofuline och borde ha ett stort inflytande på vad som bereds plats åt i butikerna kan väl också dra sitt strå till stacken? Jag tycker Tofuline glassar är goda och jag är helt övertygad om att de skulle sälja bra om de fick sin beskärda del av glassdiskarna runt om i landet.

Kom igen nu! Det behövs mer mjölkfri glass att få njuta av. Och 4-packslådan är en bra start, men varför inte också sälja blandade lådor ungefär som klassikerlådan GB? Snälla, ge hälsan och miljön en chans, öka utbudet av vegetabilisk glass nu när värmen har kommit! 174a4-tofuline_paron-250x225

3 kommentarer på “Dags för glass

  1. Pingback: Glassig hälsning | Vego Eco

  2. Pingback: Butiker och leverantörers respons angående glassutbudet | Vego Eco

  3. Pingback: Glasscafé med mjölk- och äggfri glass | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: