Sommarsallad med färskpotatis och sparris

Sallad med potatis, gurka, bönor, tofu och majs toppad med sparris på vitt fat. Står på en duk med svart och vitt mönster
Vad kallar du den underbart goda lilla potatisen som hör till sommaren? Nypotatis? Färskpotatis? Sommarpotatis? Oavsett namn så är här en väldigt god sallad att avnjuta på picknickfilten eller vart ni helst vill förtära den. 

Ingredienser, ca 6 pers
ca 750 g färskpotatis 
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 gurka
1 burk stora vita bönor
1 burk svarta bönor
1 burk majs
1 förpackning marinerad tofu
olja
1 knippe sparris
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Borsta potatisen och koka den i saltat vatten. När den är fädigkokt, häll över olja och krydda, låt svalna för att sedan ev dela i mindre bitar om de är stora. 

Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 – 3 minuter beroende på tjocklek. Häll av kokvattnet och lägg sparrisen i en skål med kallt vatten en kort stund så att den svalnar och häll av vattnet. Rör ihop olja med kryddor och ringla över sparrisen. 

Skala och hacka gurkan. Skölj bönorna och blanda dem med gurkan och majsen. Tärna tofun och stek den i lite olja tills den får en fin yta.

Blanda potatisen med tofu, grönsakerna och toppa med sparrisen. Servera med ett gott bröd. 

Den här salladen är ett bidrag från ena dottern till veckans sallad

3 Comments on “Sommarsallad med färskpotatis och sparris

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 7 augusti | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: