Ingredienser, ca 6 pers
ca 750 g färskpotatis
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 gurka
1 burk stora vita bönor
1 burk svarta bönor
1 burk majs
1 förpackning marinerad tofu
olja
1 knippe sparris
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Borsta potatisen och koka den i saltat vatten. När den är fädigkokt, häll över olja och krydda, låt svalna för att sedan ev dela i mindre bitar om de är stora.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 – 3 minuter beroende på tjocklek. Häll av kokvattnet och lägg sparrisen i en skål med kallt vatten en kort stund så att den svalnar och häll av vattnet. Rör ihop olja med kryddor och ringla över sparrisen.
Skala och hacka gurkan. Skölj bönorna och blanda dem med gurkan och majsen. Tärna tofun och stek den i lite olja tills den får en fin yta.
Blanda potatisen med tofu, grönsakerna och toppa med sparrisen. Servera med ett gott bröd.
Den här salladen är ett bidrag från ena dottern till veckans sallad.
Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 6 juni | Vego Eco