Dags för midsommarmat

Jag är inte så väldigt bra på det här med mat som hör till specifika högtider, som midsommar och jul. Då man i och för sig äter ungefär samma sak…

Till julen (och midsommar?) är rödbetssallad ett måste för min del och på sommaren, oavsett midsommar eller ej, så är potatissalladen en riktig klassiker. Vet inte hur många omgångar vi hinner göra under den här delen av året. Många blir det i alla fall och receptet är ju både enkelt och gott, så varför inte bara njuta?

Utöver detta så blir det en hel del att grilla. Korv som är barnens favorit, men för min del blir det även massa grönsaker. Gör en god marinad på tex soja, agave och kryddor om man vill göra det riktigt enkelt för sig och marinera dina favoriter. Vi kommer nog att lägga på både det ena och det andra på grillen; squash, tofu, aubergine, paprika, champinjoner, tomat… Det mesta funkar ju att grilla. Kommentera gärna med tips på dina favoriter.

Vill man ha inspiration till hela menyer så finns det några, och det kommer säkert fler, på Vegetarian for a year, som har utlyst en tävling på bästa midsommarmenyn.

Sen kan man ju se till att förutom äta gott tänka på att göra det på ett snällt sätt. Detta kan man göra genom att hålla nere på köttet och äta mera grönt. Då har du redan där gjort en stor insats för att inte belasta miljön för mycket. Nästa steg är förstås att välja eko. Här kan du läsa mer om ett miljövänligt midsommarfirande från Naturskyddsföreningen.

Och med midsommar i antågande tänkte jag samtidigt passa på att avlägga en snörapport (!). Det är fortfarande några meter kvar tills Vinterviken är snöfritt, det lär inte bli till helgen i alla fall.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: