Somrig gräddtårta

Gräddtårta med färska bär är bland det somrigaste som finns för mig. Gärna tillsammans med kanelbullar. Dessa två ting är ett måste tycker jag. Bullar kan man alltid ladda upp med och ha i frysen och en gräddtårta är ju faktiskt bland den enklaste tårtan du kan göra.

Genom att variera med vilka bär du är sugen på och har tillhands så går ju tårtan att variera på ett enkelt sätt. Jag gör gör den ofta med två större bottnar istället för att bygga med flera på höjden, det är ju främst bären och grädden som lockar och det känns som att det bli mer av den varan när man bygger yta istället för höjd.

Recept:
Två stycken lite större bottnar, ca 24 – 26 cm. Jag gillar även att göra dem kantiga som omväxling till den klassiska runda tårtan. Till botten brukar jag ofta använda detta recept som jag tycker är bra, eller så finns flera att välja på i Bakverk utan ägg och mjölk. Följ ditt vanliga favoritrecept (tipsa gärna om ditt genom att kommentera nedan) men ta en större form och dela den i två bottnar när den har kallnat.

2 dl hallon
3 dl (växt)grädde
1,5 tsk vaniljsocker
färska bär till garnering

Mosa bären med en gaffel och vispa grädden riktigt pösig. Bred ut de mosade bären över första bottnen. Lägg på rikligt med grädde ovanpå och sedan nästa botten. Lägg på resten av grädden på denna botten och garnera med bär. Klart! Så enkelt att det knappt räknas som ett recept.

Tillsammans med kaffe, helst utomhus, kan det inte bli godare en sommardag. Detta är ett absolut måste på semestern, då är man ju väl värd grädde, bär och att det är lättbakat, eller hur? Och det är så klart semester som är månadens sötsak.

Annonser

2 Comments on “Somrig gräddtårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: