Köttets olika sidor

Så var debatten igång igen. I DN påtalar flera professorer idag hur de populära fettdieterna är en del av orsaken till att den tidigare minskande hjärtkärldödligheten nu har börjat öka igen. Antalet kvinnor och män i åldern 35 – 44 år som drabbas av stroke ökar och att detta hänger samman med det ökade intaget av animaliskt fett. De radar upp en massa fakta och argument och köttförespråkare går förstås i taket. I morgon kommer Kostdoktorn att debattera detta i Nyhetsmorgon som en motpol. Denna doktor verkar vara väldigt välvilligt inställd till animalisk diet och hänvisar bland annat till en undersökning som säger att asiater som äter mer kött får mindre cancer. 

Som vanligt så har väl myntet två sidor som det så fint brukar heta. Personligen så kan inte jag tänka mig att äta andra varelser oavsett hälsopåverkan men om man nu gillar det så har jag ändå svårt att se att det ska vara allt eller inget. Det tenderar ofta till att gå till överdrifter och jag hoppas att det blir en intressant och vettig diskussion imorgon. Det handlar ju inte om att utesluta, en del verkar tro att man bara äter grönsaker bara för att man inte äter kött. Men man kan ju äta en biff på andra proteiner än från ett djur och pizza har väl aldrig räknats som en grönsak? Även om man kan ha det på förstås. 

TV4s hemsida funkar inte just nu, så jag kan inte hitta någon info om när detta kommer att vara men jag hoppas att det funkar snart. Eller är det någon som vet? 


En kommentar på “Köttets olika sidor

  1. Pingback: Får man inte ifrågasätta kött? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d