Får man inte ifrågasätta kött?

En högst relevant fråga med anledning av gårdagens debattartikel om animaliska produkters inverkan på hälsan och ifrågasättandet av den. Att man såklart kan ha olika uppfattning och se det från olika håll är väl inget ovanligt. Inte heller att man i många sammanhang är väldigt säker på sin egen tro. Det finns de som inte vill äta kött och de som vill det. Jag tillhör som bekant de som inte vill och det av flera anledningar. Men oavsett vilken så skulle det inte falla mig in att göra mer än att stå för dessa och möjligen berätta om dem om jag blev ifrågasatt. Räcker det inte så? Sedan kan man givetvis arbeta på olika sätt för att sprida sin egen åsikt om man vill det. Det är också helt ok. Vad som inte är ok är att hota folk! Det är ju rent vansinne! 

En av experterna bakom nämnd debattartikel, Maj-Lis Hellénius, berättar för SVT att hon har fått ta emot kritik och hot på grund av sitt arbete. Vissa har till och med skrivit till henne att hon ska ”undanröjas”. Vad är det för galenskap? Vad är det med människor och kött som gör att de blir så upprörda att de ska ta till hot? Precis som feminism så verkar kött av någon märklig anledning göra människor så oerhört upprörda. Jag förstår inte varför. 

Titta här:

Två olika sorters grädde att ha till jordgubbarna eller kladdkakan eller vad man nu vill ha. En vegetabilisk och en animalisk. Den ena konsumeras av individer där somliga tycker att man inte får säga något negativt om det, då ska man undanröjas. Jag kan inte se något vettigt i det. Hur kan ett sådant val orsaka så starkt hat? Har det med dödandet att göra? Som köttätare är man delaktig i att orsaka ett ständigt lidande och död för miljarder djur. Ska det appliceras även på människor som inte tycker att det är ok? Fattar fortfarande inte var denna aggressivitet kommer ifrån. Det gör mig ledsen. Sorgligt. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: