Sommarprat om FN och miljön

I går sommarpratade Jan Eliasson och det blev då lite tal om miljön igen. Han påpekade att det är dags att ta klimatdebatten, rätt så självklart kanske. Frågor som ”hur förbereder vi oss för havsnivåhöjningen?” och att vi måste ta koldioxidutsläppen på allvar. Han påpekade nyktert att ”det sägs att i livet finns ibland en plan B men det finns sannerligen ingen planet B”. Nej, det gör ju inte det… 

Han tog även upp det viktiga arbetet att förse människor om tillgång till vatten. Han har varit delaktig i WaterAid som arbetar med detta, det är fruktansvärt många människor som dagligen dör i bristen på rent vatten. (Jag var i våras på ett frukostseminarium där de presenterade sitt arbete – skrämmande fakta och oerhört viktigt). 

Det blev en hel del om arbetet inom FN förstås. FN säger väl för övrigt också att vi ska minska vår köttkonsumtion, en köttfri dag i veckan åtminstone, det kan väl alla ställa upp på? Har du inte hunnit lyssna ännu så gör det för mer insyn i FNs arbete.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: