Lössens utbredning i vår föda

Svaret från Bubs gällande E120 i sitt godis, alltså löss, där de säger att de inte hittat något bra alternativ till detta fastnade hos mig. Jag har sannerligen inte någon koll på hur man massproducerar godis men då det onekligen finns godis och andra saker att förtära utan detta ämne måste det ju ändå finnas alternativ som är ok. Tyvärr är det ju så – som många vet – att det inte är bara i godis som dessa löss finns utan även i glass, juicer mm och det är ju inte något jag är intresserad av att äta.

Ett alternativ till löss som finns är Lycored och huruvida det är bra eller inte kan jag inte uttala mig om. Inte heller om Bubs har kollat det eller inte. Vad jag däremot kan säga är att de har gjort en rätt så rolig film om lössens utbredning i allehanda ätbara ting. Allt för att få oss att inse hur äckligt detta är förstås. Det tyckte ju jag redan innan, men det kanske kan få någon mer att tänka till och inse vad det är de äter. Kolla här!

 

 
Några listor på godis utan löss finns alltså sedan tidigare här, en till här samt det senaste igår där t.ex. dessa saltskallar finns med. Deras kompis hallon/lakritsskallar går alltså INTE eftersom de då innehåller dessa löss. Såvida man inte vill äta löss alltså… 

2 kommentarer på “Lössens utbredning i vår föda

  1. Otäckt.. vad är det för fel på rödbetsrött.. Vet du om det finns någon lista någonstans som listar produkter som innehåller löss?

  2. Jag tror inte det Tess då det är så väldigt många produkter som innehåller det. Drycker, godis, mat… Det enklaste är nog bara att läsa på innehållsförteckningen, det gör jag med allt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: