Frukt till övers?

Vore det inte härligt att ha obegränsad tillgång till frukt? Kunna göra hur många äppelpajer som helst, äppelmos och annat gott? Nåja, alla kanske inte tycker det och därför går massor av frukt till spillo. Tusentals ton närmare bestämt. I alla fall enligt siffror från Äkta vara som förra året startade Rädda fallfrukten och som verkar vara här för att stanna. 

Ett mycket lovvärt initiativ. Något jag ofta tänkt när man står i butiken och köper frukt som man stilla undrar hur mycket gifter de utsatts för, transporter och annan hantering, medan det finns massor av annan frukt att tillgå men som inte ingår i en affärsverksamhet. Som alltså ruttnar bort. Så underbart då att det finns driftiga människor som tar tag i detta och löser problemet. Men sedan är det upp till oss medmänniskor. För att det ska fungera väl så måste ni som har frukt lägga in en annons. Enkelt, det gör ni här

Härligt va!? Låt oss ta bättre vara på vad vi har för tillgångar till lokal frukt än att låta den gå till spillo till förmån för besprutad, importerad dito. Leta rätt på din närmsta möjlighet till detta via fruktförmedlningen

Rädda fallfruktens eget äpple

En kommentar på “Frukt till övers?

  1. Pingback: Mer frukt till buds | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: