Anledningar till att minska köttkonsumtion

Björn Lindgren tycker att MUF skämmer ut sig med sitt knäppa tilltag att dela ut hamburgare på en vegetarisk dag. Han lyfter fram bara några av de allra viktigaste argumenten till varför man istället bör minska köttkonsumtionen. Bland annat den om svält, som vissa inte förstår vad den har med kött att göra. Men det går åt 10 gånger mer mark och mat för att mätta en person med kött än med vegetabilier. Här är de punkter han nämner:

1. Klimatförändringarna
2. Övergödning
3. Antibiotikaresistens
4. Svält 
5. Djurplågeri
6. Cancer, hälsoaspekt

Viktiga argument som man istället bör arbeta med för att öka kunskapen kring. Istället så motiverade MUF sitt tilltag med valfrihet och Lindgren undrar just var andras valfrihet finns. Precis som jag påpekade här om dagen undrar han över djurens valfrihet, ska man inte ta hänsyn till den? 

Vill du höra hela hans replik till MUF, kolla här: 

 
Tack och lov är alla kommentarer jag har sett gällande MUFs tilltag enbart negativa. Undrar hur de tänkte egentligen… Låt oss hoppas att våra kommande politiker bryr sig lite mer om vår planet och hälsa än vad dessa stolpskott gör. 
 

Lämna ett svar

%d