Valfrihet

Hamburgare med ost och bröd

Jag blir både arg och ledsen när jag läser om det idiotiska tilltaget från MUF att dela ut hamburgare på vegetariska dagen. Motiveringen till det här tilltaget var att alla ska ha valfrihet och det har man tydligen inte när det är vegetarisk dag. Det är så sorgligt beteende…

Hade det varit några småbarn hade man inte brytt sig, tänkt att de förstår inte så mycket bättre än så ännu. Men här handlar det om bra mycket äldre personer än så. Och politiker. Som ska få oss att tro att de ska inge förtroende nog att vi ska rösta på dem.

Valfrihet. Visst är det viktigt. Men hur långt sträcker det sig då? Det är inte sant det de säger att vi kan välja att äta veg alla dagar. Jag hade det inte. Precis som massor av andra barn, än idag, inte får fullgod kost på grund av att de inte vill äta animaliska produkter. Då är det inte tal om valfrihet och definitivt inte någon som är där och delar ut vegetariska burgare inte. Tvärtom, i Linköping har det föreslagits att en inte ska ha rätt att få det. Var är ni där med er valfrihet MUF? Inte har ni varit där och delat ut mat utan animalier. Och då handlar det inte om en enda dag på året utan varje skoldag.

Det var en vegetarisk dag. En dag. En dag då en skulle kunnat passa på att belysa vilka positiva effekter det är för miljön. Och vilka hälsoförbättringar vegetarisk kost har. Det finns mycket man skulle kunnat lägga energi på här och ändå anammat valfrihet. Valfrihet att välja något mer miljövänligt. Valfrihet att välja något mer hälsosamt.

Nä, maten kunde hellre ha gått till fattiga familjer, hemlösa eller några som mycket bättre behövde det. Bättre strategi för att belysa valfrihet borde man väl ändå kunnat komma på?

Här är en miljövänligare burgare, helt utan animalier från Anamma. En burgare som dessutom är mycket snällare mot djuren. De har knappast någon valfrihet…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: