Lidande pga angoraull

Jag antar och hoppas att ingen har missat informationen om det fruktansvärda lidande kaniner utsätts för i Kina för att deras päls ska kunna säljas som angoraull? Det var i mitten på förra veckan som detta seglade upp i nyheterna och många förfasades förstås.

PETA Asia har smygfilmat grymheten som kaninerna utsätts för som visar hur pälsen slits bort för hand under skrikande av smärta. De lämnas sedan ensamma och chockade tills pälsen växt ut igen efter tre månader. Sedan samma sak igen. Och igen. I upp till fem år då de dödas pga uttjänta. Tänk hur många gånger de ska behöva gå igenom denna grymhet innan lidandet är över… För ett angoraplaggs skull.

Angorakläder som säljs i Sverige kan vara en del av denna tortyr och enda sättet att vara säker på att inte stödja det är förstås att inte köpa någon angoraull alls. Och kom sedan ihåg detta! Då och då kommer det såna här fruktansvärda bevis för vilka vidriga förhållanden det är för djuren inom kläd- och matindustrin och alla uppmanar till bojkott. Men vad händer efter ett tag när detta faller i glömska? Glöm inte utan fortsätt att utesluta den här typen av varor när du handlar!

Mer information om angoraindustrin finns på Djurens Rätts sida.
Du kan även se PETAs film för ytterligare insikt om det hela: (om du inte klarar att se hela filmen, då ska du heller aldrig köpa detta!)
Djurens rätt har sammanställt en lista på de företag som har reagerat på detta och vidtagit olika åtgärder. Här kan du läsa om dem alla. Och som sagt; glöm nu inte detta!

En kommentar på “Lidande pga angoraull

  1. Pingback: Ett liv som gris | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: