Ett liv som gris

Som jag nämnt tidigare, i samband med angora, så gäller det att inte glömma. Men det gör vi. Hade vi inte gjort det hade vi inte behövt se de vidriga bilder som Djurrättsalliansen försåg oss med igår. Bilder som visar hur grisar vadar runt i avföring, döda grisar och till och med grisdelar. Som uppmärksammas av media igen och nu ska vi väl inte glömma? 

Det är hemskt. Vad som är än mer hemskt är att företrädare för branschorganisationen Sveriges Grisföretagare säger att filmerna inte visar missförhållanden. Så här är det och det är ok. Det är tillåtet, grisarna utsätts inte för sämre behandling än vad de får. Det enda de inte kan förklara riktigt är att en gris tuggar på en lös klöv.

Så nej, detta är alltså inget speciellt, detta är verkligheten för djuren. Detta är tydligen inte några ”specialfall” där de blir speciellt illa behandlade utan helt normal vardag. Döda djur behöver bara plockas bort en gång per dygn och då är det klart att man ser döda djur om man tittar in. För de dör, det gör man under dessa levnadsförhållanden. Tänk på detta när du njuter av köttet du äter. Tycker du inte att det är så aptitligt att göra det – snälla sluta då att bidra till detta.

På sidan Ett liv som gris finns mer info. Eller i den här filmen. Om du orkar.

En kommentar på “Ett liv som gris

  1. Pingback: Grisen – intelligent korv | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: