Grönsaksintresse för barnen

Trots att vi sedan barnens födsel alltid serverat grönsaker så har de ändå stor skepsis mot att äta dem. Tomat och gurka går fint, men utöver det är det alltid ett visst motstånd. Både till för dem nya grönsaker men även gamla bekanta. Varför är det så? Det är knappast något trugande för att få dem att testa en ny kaka eller glassort… 

För ett tag sedan kom de hem från affären med nytecknat medlemskap i Paprikaklubben, något som kan tecknas i Ica Kvantum-butiker. Det är en klubb för barn mellan 3 och 12 år för att väcka nyfikenhet kring frukt och grönt. Kan låta lite krystat kanske, men nu när medlemskort och tidning väl kommit hem och besök på affären med medlemskortet i högsta hugg för att inmundiga frukt så kan man ju inte göra annat än att hoppas att det lockar till större tycke för grönt. 

Ett ark med översikt över ett antal olika frukter och grönsaker medföljde från start där man kan kryssa för vilka man smakat och vilka favoriter man har. Peppande! Finns även en app med spel och en matskola med lexikon för att lära sig mer och även utmana sig själv med frågesport. Finns även recepttips, inte vegetariskt tyvärr. Man kunde ju tycka att en app med grönsaker kunde tagit tillfället i akt och tipsat om bra vegetarisk mat men här går de all in med att komplettera det gröna med animalier. Synd. Men man får väl skippa att gå in på den fliken, förutom det är detta som sagt kul och inspirerande. 

Så hittills funkar klubben fint för grönsaksintresset för mina barn och vill därför tipsa om det till er som eventuellt lider av samma problem. Har ni i er tur tips för att mota bort motståndet mot förtäring av grönsaker, dela gärna med er i kommentarsfältet nedan. 

2 kommentarer på “Grönsaksintresse för barnen

  1. Lösningen på deras grönsaksmotstånd är ju hur enkel som helst, och återfinns i en bok nära dig. Mina grönsaksglassar, förstås! 😉

    Den där klubben verkar dock också som ett riktigt bra sätt att få barn att äta mer grönsaker, trots de animaliska recepten.

  2. Absolut Rasmus! Dock är det motstånd, trist att man ska behöva försöka dölja det, skulle jag säga att det är grönkål i glassen tror jag inte de skulle äta. Nu har jag bemött frågor med tystnad och de har tagit föregivet att en grön glass är samma som päronglass, så är ju GBs tresmak…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: