Vegetarisk matkasse från Middagsfrid

Nu lanserar äntligen Middagsfrid en vegetarisk matkasse! Så otroligt trevliga nyheter, efterlängtade och inte helt otippade. Kicki Theander som grundat Middagsfrid arbetar hela tiden för ekologiska och vettiga val, både ur miljö- och hälsoperspektiv och har tex tagit avstånd från jätteräkan och stödjer Antiscampikampanjen. Så vegetariskt har hela tiden låtit som att det funnits som en tanke, och nu är tydligen företag och marknad mogna.

I februari 2014 startar det och då är tanken att Vegokassen ska hjälpa fler köttätare att äta vegetariskt, fler vegetarianer att få vardaglig inspiration men framför allt är det miljön som företaget brinner för och att äta vegetariskt är ju klimatsmart. 

Förutom miljöaspekten hoppas man på att kunna ta död på seglivade myter om vegetarisk mat, att man måste äta kött för att få i sig proteiner vilket inte stämmer. Snarare äter vi för mycket av det i dag. Säger man att maten inte är god och mättande så har man sannolikt ätit dåligt komponerad mat. Och det har väl hänt även med en kötträtt att man inte tyckt den varit bra, men inte har man väl då sagt att kött inte är ok? 

Kassen lanserades nyligen i Belgien och från och med februari är det alltså svenskarnas tur. Beställa kan du göra hos deras kundservice som ett tag framöver har ett VIP-erbjudande, så passa på. 

5 kommentarer på “Vegetarisk matkasse från Middagsfrid

  1. Vilken bra grej! Vi hade matkasse förut, men fick sluta när jag slutade äta kött, eftersom det ju inte fanns någon vegetarisk. Synd bara att de bara verkar leverera inom Stockholmsområdet, där bor ju inte vi… Men kanske kommer till oss också så småningom!
    Ha en fin onsdag, kram Maja!

  2. Jättebra med fler vegetariska matkassar 🙂 Fast Gröna Kassen verkar bättre; de levererar ju i Uppsala och Göteborg också. Sen verkar den här vara laktoveg, medan gröna kassen är vegansk 😀

  3. Håller med dig! Men då Middagsfrid har en stor kundbas redan så hoppas och tror jag att detta kan bidra till att få fler att få upp ögonen för att laga mer vegetariskt.

  4. Pingback: Julklappstips, snabba och gröna | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: