Saffrankakor med hallon

Lättbakade kakor som är väldigt trevliga att bjuda på med sina fina färger. En smaksak vilken sylt en vill fylla dem med. Här är vi oense, några föredrar blåbär, några hallon. En anledning god som någon att få baka båda sorterna. 

Ingredienser, ca 35 st

Sylt:
1 dl hallon eller blåbär
1 msk vatten
2 msk socker

Kakor:
1 g (2 paket) saffran
0,5 tsk socker
0,5 tsk vatten
300 g (mjölkfritt) smör/margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Koka upp bären tillsammans med vattnet och låt sjuda ett par minuter. Rör sedan ner sockret och låt sjuda några minuter till. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ihop saffran med socker och vatten. Vispa smöret luftigt tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt saffranssmeten och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölet till en smidig kakdeg. Klicka ut kakorna, eller spritsa gärna för finare mönster, på bakplåtspappersklädd plåt. Gör en liten grop i mitten och kicka ut sylten.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Lämna ett svar

%d