De leende delfinerna

Att delfiner ser ut att le är deras största nackdel hävdas det. Det är bland annat det som gör att en inbillas att tro att de gillar att vara instängda i bassänger.

Men att däggdjur som är födda till att simma långa sträckor till havs skulle gilla att vara instängda och behaga människor har jag svårt att tro. Men det kanske det finns folk som gör, vad jag dock har svårt att tro är att någon verkligen skulle kunna stå bakom är hanteringen av delfiner, hur de hamnar i delfinarier och på folks tallrikar.

En av de filmer som ligger som stående tips är The Cove med Richard O’Barry. Här får man följa med och se hur delfinjakten går till, hur de drivs in i en liten vik där några väljs ut för att leva sina liv på delfinarier och resterande slaktas på ett brutalt sätt. Det är en mycket stark och viktig film som jag tycker att alla borde se.

Djurrättsalliansen anordnar nu en demonstration för att protestera mot den här fasansfulla jakten. Den kommer att ske utanför Japanska ambassaden den 23 januari kl 12.00. För mer info, tider, vägbeskrivning etc, gå in på  deras eventsida på Facebook.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: