Framtiden är grön

Det budskapet tillsammans med rubriken ”Vila i frid (åtminstone på måndagar)” kan man läsa i Unionens tidning Kollega. En artikel om grundaren Payl McCarney och vår svenske dito Jonas Paulsson. De lyfter fram fem argument för att välja vegetariskt och jag tycker det är trevligt att se att det gröna kommer fram alltmer och i alltfler sammanhang, där man kanske inte alls förväntar sig att få läsa om det. Som i den här tidningen, här kan du läsa hela reportaget. 

LRFs knäppa tilltag har fått stor spridning och många har rasat, fler och fler väljer grönt åtminstone en dag i veckan och som Birgersson tog upp på ledarsidan i DN igår, en köttfri dag är ingen kötthatardag, det är ”ett initiativ som följer av medvetenheten om att världens växande medelklass inte kan fortsätta att år efter år öka sin fisk- och köttkonsumtion”. Nej, det kan vi inte. Inte av miljöskäl och utöver det är det fler och fler som även väger in hälso- och etiska skäl. 

Heja alla ni som drar ner på köttet, det vinner vi alla på. Inte att dela ut kött utanför skolor. Vem vinner på det? 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: