Framtiden är grön

Det budskapet tillsammans med rubriken ”Vila i frid (åtminstone på måndagar)” kan en läsa i Unionens tidning Kollega. En artikel om grundaren Payl McCarney och vår svenske dito Jonas Paulsson.

I artikeln lyfter de fram fem argument för att välja vegetariskt och jag tycker det är trevligt att se att det gröna kommer fram alltmer och i alltfler sammanhang, där man kanske inte alls förväntar sig att få läsa om det. Som i den här tidningen, här kan du läsa hela reportaget. 

LRFs knäppa tilltag har fått stor spridning och många har rasat, fler och fler väljer grönt åtminstone en dag i veckan och som Birgersson tog upp på ledarsidan i DN igår, en köttfri dag är ingen kötthatardag, det är ”ett initiativ som följer av medvetenheten om att världens växande medelklass inte kan fortsätta att år efter år öka sin fisk- och köttkonsumtion”. Nej, det kan vi inte. Inte av miljöskäl och utöver det är det fler och fler som även väger in hälso- och etiska skäl. 

Heja alla ni som drar ner på köttet, det vinner vi alla på. Inte att dela ut kött utanför skolor. Vem vinner på det? 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: