Snygg av kött

LRF delar ut hamburgare i Nyköping på skolornas köttfria dag. Detta tilltag är så oerhört tragiskt. De motiverar det hela med att de känner sig utpekade och att det skickar ut fel signaler. Om man tycker det måste man väl ändå kunna bemöta det på ett bättre sätt än så här? Det är tredje gången ett företag eller organisation beter sig på detta sorgliga vis. GT på Way out West, MUF på vegetarisk dag precis som alltså LRF också gör nu. 

Det är såklart upp till var och en hur man vill äta men det är allas ansvar att arbeta för vårt klimat och att kött är en miljöbov är fakta och ingen myt. Att då komma med ett uttalande att bönor gör att vi fiser och därmed skulle kunna vara samma miljöbov känns ju närmast skrattretande. Kan LRF förklara för mig hur det skulle kunna vara jämförbart? Jag vill även veta vad som ligger bakom kravet att vi måste äta kött varje dag? De motiverar det med att de omtänksamt nog vill att eleverna ska få ordentligt med näring, alla dagar, det får man alltså inte om man missar kött en måltid. Det handlar om EN DAG. Och EN MÅLTID. Man klarar sig utan kött den stunden. Några timmar en dag i veckan utan kött är inte några problem. Tvärtom är det snarare ett hälsoproblem om man äter kött varje måltid varje dag i veckan. 

Som grädde på moset så klämmer de ur sig det mest avskyvärda uttalandet i detta sammanhang hittills. ”Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga”. Tjejer ska alltså bli snygga! Nu övergick deras uttalanden att gå från skrattretande till direkt galet. Så var vi där igen då, tjejer ska bli snygga. Det är det viktiga. Inte att de får näringsriktig kost för att hålla sig pigga och kunna tillgodogöra sig sin skoldag ordentligt. För det ska väl både tjejer och killar, eller? Att dra in snygghet, och dessutom gällande just tjejer, har man inte sjunkit lite väl lågt då?

Genus, miljö och hälsa är tre saker som LRF inte anser är värda någonting tydligen. De blir definitivt nominerade till bottenpriset Årets Fis trots att januari inte ens är slut ännu. 


Ska detta företag bli Årets Fis? De myntade själva begreppet och jag tycker det passar bra som namn för en bottenutmärkelse inom miljö och hälsa, eller vad säger ni?

4 kommentarer på “Snygg av kött

  1. Ja, får hoppas att det inte kommer några fler lika knäppa tilltag, då är fisken deras. 😉

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: