Päronsmoothie med ingefära och hallon

glas med smoothie toppad med hallon

Den här smoothien är utomordentligt enkel med bara några få ingredienser, krämig tack vare yoghurt och mycket smak tack vare ingefära. 

Recept, två glas:
1  stort eller två små päron
2,5 dl yoghurt naturell (jag använder Alpro Mild & Creamy Naturell)
1 tsk ingefära
1 tsk agave
hallon

Dela päronet i bitar och mixa tillsammans med de andra ingredienserna förutom hallonen. Kör tills det blir helt slätt, utan päronbitar. Häll upp och toppa med hallon. Skippa inte dem, det är kombon med hallonen som är pricken över det hela.

Smoothie är en av de enklaste, godaste och nyttigaste saker som finns. Här dricker vi det lite nu och då, barnen ofta till kvälls- eller mellanmål. Passar även fint till frukost med ett gott surdegsbröd. När som helst. Och tänk på att aldrig slänga frukt och grönt! Dela i bitar, frys in och gör smoothie när det passar.

3 kommentarer på “Päronsmoothie med ingefära och hallon

  1. Pingback: Tips i sommarhettan | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: