Earth Hour 2014

Den 29 mars är det återigen dags för Earth Hour, världens största miljömanifestation då miljontals människor visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timma. Denna timma visar att det faktiskt går att göra skillnad, att även små saker räknas. Alla kan tänka på sin konsumtion och hur man lever. Och att myndigheter, företag och individer gör det det tillsammans gör skillnad. Om man sedan bär med sig detta i sin vardag så kommer vi alla kunna bidra till förändring till det bättre. 


I år handlar Earth Hour i Sverige även om fyra områden som tipsats om här tidigare; bilen, biffen, börsen och bostaden. Genom att äta mer vegetariskt och sluta slänga mat så kan vi halvera utsläppen från livsmedelskonsumtionen. Planera dina matinköp och använd sunt förnuft istället för att slänga. Utgånget datum är anledningen till en tredjedel av det onödiga matsvinnet från hushållen. Lukta, titta och smaka för att avgöra innan den slängs. Har maten förvarats enligt anvisning och lukt och smak är ok så går det bra att äta. Mer om Livsmedelsverkets nypublicerade studie om detta kan du läsa här

Vegetariska recept finns en del på den här länken, Earth Hour har en några egna recept att bidra med via Gröna kassen. Kolla in dem här, massor av gott som t.ex. burgare och pasta mm. Recepten är där även kompletterade med klimatkommentarer från WWF, verkligen toppen. Så ta chansen och lär dig mer om matens påverkan samtidigt som du får goda vegetariska tips till din middag. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: