Fröigt knäckebröd

Knäckebrödsbitar

Ett knäckebröd med en massa goda och nyttiga frön. Det är dessutom lättbakat och glutenfritt, kan knappast bli bättre. 

Recept
2 dl bovetemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
2 msk pumpakärnor
0,5 dl linfrö
2 msk nyponskalsmjöl
1,5 tsk havssalt
1,5 tsk kummin
1,5 tsk fänkål
0,75 dl rapsolja
2 dl vatten

Sätt ugnen på 150°C. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll olja och det kokheta vattnet över mjöl- och fröblandningen. Rör ihop till en smet och bred ut allt tunt på ett bakplåtspapper. Jag brukar använda en lång tårtspatel för att enklast få ut det tunt över hela pappret så enkelt och snabbt som möjligt. Skär brödet i ett antal bitar för att lättare dela det när det är klart. Grädda mitt i ugnen ca 70 minuter. Bryt isär delarna och flytta brödet till ett galler för att svalna.

Knaprigt och gott, passar till de flesta tillfällen, både som mellis med gott pålägg eller till en buffé.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: