Sällan har en snabblagad rätt smakat så gott!
Ingredienser, 4 – 5 port
500 g pasta
1 gul lök
500 g chi chi (eller motsvarande proteinprodukt)
olja
1 burk kikärtor
40 g soltorkade tomater
2,5 dl iMat eller annan grädde
salt och svartpeppar
ev färsk basilika
Koka pastan enligt anvisning. Hacka löken och dela chi chi i mindre bitar. Stek lök och chi chi i olja tills löken är mjuk och chi chin har fått fin yta. Skölj kikärtorna och låt de rinna av, dela tomaterna i mindre bitar. Häll grädden över lökfräset och tillsätt kikärtor och tomater. Låt koka upp och puttra några minuter. Krydda med salt och peppar. Servera med pasta och gärna lite färsk basilika.
Pingback: Veckomeny 17 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 september | Vego Eco
Pingback: 100 veganska recept som svarar på frågan vad veganer äter i alfabetisk ordning - Helen Alfvegren
Pingback: Veckomeny 20 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 22 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 12 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 31 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 2 maj | Vego Eco