Tänk på miljön även via försäkringen

Det kommer titt och tätt rapporter om att ekologiska försäljningen av mat går upp och folk blir förhoppningsvis alltmer miljömedvetna om sina val när de handlar. En sak som kanske inte räknas in i miljötänket så ofta är de försäkringar man tecknar. De allra flesta har ju en hel del försäkringar tecknade och här finns det miljövinster att göra. 

Hur då kanske du undrar? Precis som att det ofta talas om vikten av våra pensionsförvaltare att göra etiska och miljömässigt bra val i sin portfölj så har försäkringsbolagen stora pengar de rör sig med och på liknande sätt påverkar miljön beroende på investeringarna som görs eller att bilar och hus lagas med skadliga material. 


Naturskyddsföreningen har sammanställt information om bra miljöval för försäkringar. Läs mer om detta här, där finns även en lista på de företag som är märkta med Bra Miljöval. Och till alla stora försäkringsbolag där ute, hur försvarar ni er att ni inte finns med? Av de stora aktörerna är det bara Folksam som finns med på ett par områden. Alla de andra stora lyser med sin frånvaro. Dåligt. Bättring tack!

Lämna ett svar

%d