Fika med Fairtrade Challenge

Fikasugen? I år är det sjätte året i rad som Fairtrade Challenge arrangeras med målet att samla människor som fikar med Fairtrade-märkta produkter. Senaste åren har det varit en halv miljon deltagare och man hoppas förstås på stort deltagande i år igen. 

Vill du vara med så går du bara in och registrerar dig på fairtradechallange.se, bjuder in dem du vill fika med och bakar något med Fairtrade-märkta ingredienser. Fikadagen är den 16 oktober och var du vill. Ett helt enkelt ett legitimt sätt att fika gott mitt i veckan med andra ord. Så bjud in familj, vänner, kollegor, skolkompisar eller vad som passar dig bäst samtidigt som du då sprider ordet om att välja produkter som bidrar till att odlare och anställda får förbättrade villkor. 


Vill du veta mer om Fairtrade och hur det fungerar så är det bara att kolla in här där de berättar mer om förutsättningarna och uppdaterar med nya produkter som tillkommer med deras märkning. Detta handlar inte bara om förbättrade ekonomiska villkor utan främjar även demokratin, organisationsrätten samt miljöhänsyn i produktionen. 

2 kommentarer på “Fika med Fairtrade Challenge

  1. Ska du arrangera något? Jag är föräldraledig men funderar på att bjuda in andra föräldralediga på ett Fairtrade-fika alternativt styra upp det på min fd arbetsplats som jag gjort förr flera år i rad 🙂

  2. Jag kommer absolut att ha ett fika men vet ännu inte riktigt vad jag hinner. Ev blir det som förra året: en fika hemma med familjen. Men vore kul med något mer. Är ev på kurs och får se hur det blir med tid.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: