Äppeltider

En mängd röd-gröna äpplen

Det är äppelsäsong och därmed hög tid för att baka och laga något med dessa godingar. Det finns så mycket gott, pajer, mos, saft, kakor… Personligen föredrar jag pajer tillsammans med vaniljsås. Klassisk smulpaj eller en mer sockerkakslikande variant som du hittar ett recept på här.

Jag har för första gången bakat en mer amerikansinspirerad variant med lock på. Receptet är hämtat från Kakboken utan ägg och mjölk som rekommenderas om du är på jakt efter fler recept. På dess Facebooksida uppdateras det ständigt med nya godsaker och det finns även olika album skapade där man kan hitta en mängd recept. I albumet skörderecept kan du botanisera bland just de med äpplen. Därifrån kommer detta som heter just Amerikansk äppelpaj.

Och du glömmer väl inte att lägga ut info om  du har frukt över så att den inte går till spillo? På Fruktförmedlingen kan du berätta om du har äpplen du inte gör av med själv så att andra kan hjälpa dig att ta hand om dem.

En kommentar på “Äppeltider

  1. Pingback: Recept på morotskaka, vegan | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: