Forkes over knives

Tänkte komma med ett filmtips. Några av er kanske suckar nu då det knappast är en ny film det handlar om. Forkes over knives har några år på nacken och jag har tänkt att ”alla” nog har sett den men så är det tyvärr inte har jag insett.  

Forkes over knives lyfter hälsofrågan i förhållande till kosten till en ny dimension i denna film. Man får via en historisk inblick extremt brett underlag se siffror på hur människor som äter animalisk respektive vegetabilisk kost förändrar sin hälsa. Det är både häpnadsväckande och skrämmande att se hur tydligt det hänger samman. Köttätande har en så pass allvarlig negativ inverkan att man kan undra hur det ens är möjligt att man säljer det. Borde kanske vara som med sprit och cigaretter, åldersgräns för att få förtära? Och då har man snabbt svaret på huruvida man bör införa en köttskatt eller inte. 

Filmen är fullmatad med fakta och är absolut något alla borde se. Tips till lärare att se som inspiration för sin undervisningen kanske? Filmen finns att se via t.ex. Netflix och iTunes medan man på Forkes over knives web kan ta del av långt mycket mer än bara filmen. Där finns recept, inspiration, artiklar och en massa annat. Enjoy! 

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: